Historikk/Biografi

Trondheim Storband har opphav i Malvik Kommune. Det var her, i 1983, at bandet så dagens lys under ledelse av Bård Hestnes. Etter å ha vært dominert av folk fra denne kommunen i de første årene, ble det etter hvert med flere medlemmer med tilhold i "byen". Dette førte til at bandet ble "flyttet" inn til Trondheim, og fikk base der. 

På starten av 90-tallet tok Sverre Bøgh over bandet. Det ble nå enda mer fokus på vokal-basert stoff, og grunnlaget for den profilen bandet har i dag ble lagt. Kvaliteten på bandet ble bare bedre og bedre utover på 90-tallet, og tross hyppige utskifninger, klarte TS å skape en "stamme" i bandet, slik at bandet hele tiden høstet erfaring. Mye av grunnen til at bandet hadde høy frekvens av utskiftninger, skyldtes mange studenter og en del rotløs ungdom i 20-åra. Bandet har dratt god nytte av studenter fra NTNU, det er det nok ingen tvil om. Bandet har også hatt ekstrem tetthet av eksgardister. (For øyeblikket er 10 av medlemene eks-HMKG) Det finnes flere i bandet som har sluttet og begynt på igjen både 2 og 3 ganger.

Bandets blåseseksjon og komp har vært forholdsvis mansdominert det meste av tiden mens damene tar igjen dette på vokalsiden, der TS for tiden kan skilte med,2 glimrende damer på vokal.

Bandet spiller nå i praksis, bare vokalstoff, og har blitt et "partyband" med storbandbesetning, mer enn det tradisjonelle "storbandet" de fleste kjenner. En meget variert settliste sørger likevel for at vi er et storband for enhver anledning. Vi holder oss ikke til noen bestemt type jobber, men spiller alt fra bryllupsjobber og firmafester til julebord og festivaler. 

Vi spiller Soul, Rock, POP, Blues, Funk og litt storbandjazz, sjekk også ut vårt timelange Blues Brothers-show. Settlista vår er spekket med "HITS" og du har garantert hørt det meste vi spiller før. 

Artister som Stevie Wonder, Ray Charles, Paul Simon, Bluesbrothers, Earth Wind & Fire og Toto frekventerer spillelista, i tillegg til mange andre kjente musikere fra 60-tallet og fram til i dag. 

Bandet har spilt med en rekke kjente musikere opp gjennom åra, som blant andre: Percy Sledge, Solomon Burke, Vidar Busk, Yngvar Numme, Nils Landgren, Tore Johansen, Elisabeth Andreassen, Mason Ruffner og Lasse Lindgren. 

rrssf18 13Er du på utkikk etter et knalltøft band som garantert lager liv er Trondheim Storband det du leter etter. Bandet har over 25 års erfaring og en etter hvert,en svært lang merittliste. Bandet har dessuten aldri vært bedre enn vi er nå. Er du interessert anbefaler vi å sjekke ut https://vimeo.com/trondheimstorband og evt www.youtube.com/trondheimstorband for gamle opptak.  

Trondheim Storband ledes i dag av Sverre Bøgh

Vi har tre  faste og dyktige vokalister i Inger Loe, Lene Beate Granheim og Øyvind Sørbøl